EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

18 ученици в конкурс най-добър газовик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

18 ученици в конкурс най-добър газовик

mail12:20 | 05.04.2011прегледи 519 коментарикоментари 0


18 ученици, разделени в шест отбора, ще се състезават на финала на конкурса на Овергаз за „Най-добър млад газов техник”. Последният етап от състезанието ще се състои на 28 април 2011 година от 10:00 часа в сградата на „Софиягаз” на бул. „Евлоги Георгиев” 169 в столицата.
За финала се класираха три отбора от Професионална техническа гимназия "Иван Райнов" в Ямбол, два отбора от Професионална гимназия по промишлени технологии "Атанас Буров" в Русе и един отбор от Професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд" в София. Те ще трябва да изградят работеща домашна газова инсталация за четири часа.
Голямата награда за тима-победител са три мотоциклета. Класиралите се на второ място ще получат преносими компютри, а за третия отбор са осигурени професионални комплекти инструменти за газификация. 18-те младежи вече получиха една от наградите си – те ще могат да се запишат без приемен изпит в специалност по енергетика в технически университет по избор.
Състезанието се провежда за шести пореден път в партньорство между Овергаз, Министерството на образованието, младежта и науката и професионалните технически гимназии, в които се преподава специалността „Газова техника”. Шестте отбора стигнаха до последната фаза на състезанието след оспорвана конкуренция с близо 200 свои връстници от цялата страна.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg