EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

172 нови пътни участъци в строеж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

172 нови пътни участъци в строеж

mail18:00 | 13.11.2020прегледи 491 коментарикоментари 0


78 км пътища са изградени от началото на мандата на кабинета, в момента се изграждат 172 км нови участъци. Ремонтираните за същия период отсечки са общо 2070 км, по други 986 км се работи. Усилията са в посока ремонт, рехабилитация и повишаване безопасността на пътищата. Хубавото е, че в бюджета за следващата година са предвидени 110 млн. лв. повече за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна инфраструктура. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в интервю.

Според министър  Аврамова строителството не спря в месеците на пандемия при спазване на противоепидемичните мерки. В този период продължи усилената работа с осигурените средства по първите три участъка на АМ „Хемус“. Работи се и по АМ „Струма“ – 2/3 от тунел „Железница“ вече е прокопан. Чрез иновативния за страната ни метод „потактово избутване“ се изгражда виадуктът преди него. Работи се и по участъка след тунела.

През този месец предсрочно ще завърши изграждането на участъка между Драгоман и Сливница на АМ „Европа“. За движение бяха пуснати ремонтираните 12 км от АМ „Тракия“ в посока Бургас. Започна работа по същия участък и в платното за София. Общо от магистрала „Тракия“ ще бъде ремонтирано проблемното трасе от 52 км, в това число е участъкът между Чирпан и Стара Загора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg