EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

17% от българите в градове биха теглили кредит през 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

17% от българите в градове биха теглили кредит през 2010

mail14:51 | 16.03.2010прегледи 530 коментарикоментари 0


Българите демонстрират желание да ползват кредити въпреки кризата - 16.5% от градското население възнамерява да изтегли кредит през настоящата година. Това показва проучване на Агенция Прагматика, осъществено по поръчка на Райфайзенбанк. Изследването е проведено през февруари 2010г. сред населението между 23 и 60 г. в София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.  68.9% от хората, които споделят, че имат намерение да изтеглят кредит през 2010г. заявяват, че биха взели потребителски кредит, 6.8% биха ползвали кредитна карта, а 12% от респондентите биха изтеглили ипотечен кредит.
Що се отнася до конкретното предназначение на кредита, най-голямата част от изследваните лица са склонни да изтеглят кредит за ремонт на жилището.
Сред факторите за избор на банка, от която да изтеглят кредит, хората определят като най-важен размера на лихвата, следват възможността за предсрочно погасяване без такси, прозрачността и яснотата на условията, опростената и бърза процедура при кандидатстване за кредит, както и предлагането на фиксирана лихва за определен период.
 Основните източници на информация за кредити, които се ползват и с най-високо доверие, са консултантите в самата банка, както и съвети и споделяне на опит от приятели и познати.
Маркетинговото изследване показва още, че Райфайзенбанк е сред трите най-предпочитани банки, когато става въпрос за намерение за теглене на кредит, като повече половината от лицата запитани дали биха изтеглили кредит от Райфайзенбанк споделят, че биха се спрели именно на нея.
“През последния месец подобрихме значително условията за кредитиране, като удължихме максималния срок по ипотечните и потребителските кредити, което дава възможност на кредитополучателите да плащат по-ниски вноски. Влизаме и в активна кампания за потребителки кредит с облекчени условия и фиксирана лихва за първата година”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк. 


 


Тагове: банки, кредит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg