EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1,7 млрд. евро загуби за туризма от вулканичната блокада

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1,7 млрд. евро загуби за туризма от вулканичната блокада

mail14:15 | 23.04.2010прегледи 773 коментарикоментари 0


Туризмът в Европа е понесъл загуби за 1,72 милиарда евро заради парализирания от вулканичния облак въздушен транспорт, заяви в Мадрид генералният секретар на Международната организация по туризма (МОТ) Талеб Рифай, цитиран от Франс прес.
Без да се отчитат загубите извън Европа, всекидневните загуби за туризма са били  около 400 милиона долара (300,4 милиона евро), посочи Талеб Рифай на пресконференция. Той добави, че според него е правилна първата оценка на Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA), че
 въздухоплавателният сектор е загубил по 200 милиона долара на ден. Организацията обаче преразгледа към повишение оценките си, изтъквайки, че в най-тежките дни на въздушната блокада - събота и неделя - загубите са били по 400 милиона долара.
Рифай изтъкна, че МОТ подготвя проект, който ще бъде изпратен в ООН за постигане на споразумение за правата на потребителите.
Вулканичният облак от прах и пепел от Исландия прикова от 14 април на земята стотици хиляди пътници, след като въздушното пространство на много европейски страни бе затворено.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg