EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1,7 млн. лв. забавено ДДС събра НАП -Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1,7 млн. лв. забавено ДДС събра НАП -Пловдив

mail09:52 | 15.03.2010прегледи 708 коментарикоментари 0


1,738 млн. лв. от невнесен в срок ДДС постъпиха по сметките на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в Пловдив след напомняне от кол-центъра на приходната администрация, съобщиха от агенцията, цитирана от агенция Фокус. От клиентите, които са получили обаждане по телефона задълженията си напълно или частично са платили 166 клиенти.
Кампанията за събиране на просрочените вземания се проведе през декември и обхващаше 289 клиенти на администрацията, които са забравили да заплатят общо 3,5 млн. лв. данък върху добавената стойност, а се го декларирали в месечните справки декларации по ДДС. Общо над 60 000 телефонни консултации са провели от началото на годината служителите на Информационния център на НАП. На телефон 0700 18 700 всеки делничен ден от 9 до 17,30 гражданите и фирмите могат да получат компетентен съвет за данъците и осигурителните вноски. Обаждането е на цената на градски разговор за цялата страна. Освен по телефона, експертен съвет може да се поиска и на електронната поща на центъра infocenter@nra.bg. Сигнали за корупция също могат да се подават на посочените телефон и електронна поща.
Освен да дават консултации и информация за данъчните изисквания, експертите в колцентъра на НАП провеждат и така наречените изходящи кампании за събиране на закъснели плащания. До момента са приключили три такива инициативи, като от 538 длъжници са събрани над 14,7 млн. лв. след позвъняване по телефона или изпратен СМС.
Подобна телефонна кампания за събиране на просрочени задължения в София и Пловдив тече и в момента. На длъжниците, които имат временни финансови затруднения ще бъдат предложени възможности за плащане на части. Срещу онези лица, които без основателна причина не предприемат нищо за уреждане на дълговете си към НАП в едноседмичен срок от обаждането, ще започне процедура за принудително събиране.
След края на месец април през напомняне от кол центъра ще стартира и кампанията по събирането на неплатените в срок глоби от КАТ. От НАП се надяват по този начин да насърчат доброволното плащане на подобен тип глоби преди да стартира процедура за принудително изпълнение.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg