EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

160 работни места откриват две компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

160 работни места откриват две компании

mail18:05 | 10.07.2017прегледи 8133 коментарикоментари 0


Сертификат за инвестиция клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите получиха проектите на  „Удуърд България” и на „Традео БГ“, които са на обща стойност от близо 10 млн. лева и ще създадат 160 нови работни места.  Икономическият министър Караниколов посочи, че двата проекта са във високотехнологични дейности от производствения сектор и от сектора на услугите. По думите му тези сектори са приоритетни в политиката на Министерство на икономиката за насърчаване на инвестициите. Министърът на икономиката подчерта още, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност от над 158 млн. лв., като проектите предвиждат разкриването на 4008 нови работни места. „Седем от проектите са във високотехнологични производства и услуги“, допълни той.

Емил Илиев , управител на „Удуърд България” ЕООД изтъкна, че проектът на компанията е за разширяване на дейността за производство на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. По думите му американската компания „Woodward Inc“  e водеща в авиационното производство и работи с компании като „Airbus“ и „Boeing“, а инвестиционният проект е свързан с развитието на европейски производствен обект. Инвестицията е на стойност над 9 млн.лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места.

Управителят  на „Традео БГ“ ЕООД г-н Алекс Бехар, посочи че инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на съществуващо предприятие и цели да помогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за менажиране на риск . С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити над 50 нови работни места, допълни той.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 964