EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+1.6 млн. лв. нови инвестиции в Зона Тракия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+1.6 млн. лв. нови инвестиции в Зона Тракия

mail07:35 | 06.07.2017прегледи 10876 коментарикоментари 0


Автоматизирана складова система за 1 666 600 лева закупува и въвежда в експлоатация „Био Фреш“ ООД в новата си производствена база в зона „Марица“, част от „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/. Поредната инвестиция в най-мащабната и бързо развиваща се индустриална зона на България е по евро проект „Подобряване на производствения капацитет в „Био Фреш“ ООД“, стана ясно на пресконференция в БТА - Пловдив. Фирмата е бенефициент на безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие /ЕФРР/ по процедура BG16RFOP002-2.001 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Дружеството сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.001-1125-С01/ 09.2.2016 г. Общо разходите по проекта са в размер на 1 666 600 лева, като от тях 999 960 лева представляват безвъзмездна финансова подкрепа от Европейския съюз чрез ЕФРР, конкретизира Спас Георгиев, управител на „Био Фреш“. Продължителността на изпълнение на договора е 18 месеца.

Създадената през 2000 година „Био Фреш“ ООД произвежда козметични продукти. След като миналата година приключи строежът на площ над 20 декара на новата производствена и логистична база в зона „Марица“, част от ТИЗ, се увеличи производственият капацитет на компанията, обясни Спас Георгиев. Нарасналият продуктов асортимент - фирмата произвежда над 450 продукта /всяка година създава 30-40 нови/, увеличените поръчки и клиенти налагат оптимизиране и автоматизация на съхранението на готовата продукция.

Закупуването и въвеждането в експлоатация на автоматизирана складова система по евро проекта ще позволи ефективно и ефикасно да се съхраняват произведените количества, като във всеки един момент ще има информация за наличните количества, местоположение, срок на годност и др. Автоматизираният процес елиминира предпоставките за грешки и повишава продуктивността. Това, от своя страна, понижава разходите във всички фирмени области и води до чувствително повишаване на производителността в цялото предприятие.

Прилагането на автоматизираната складова система ще увеличи най-малко с 6 пъти използваемата площ на склада, подчерта управителят на фирмата Спас Георгиев. В допълнение, за постигане на голям капацитет на склада, автоматизираната система достига значителна височина на склада, която е непостижима с традиционните складови системи. От там ще се намали консумацията на енергия, а също така ще рефлектира върху намаляването на разходите за съхранение на суровини и продукти.

Автоматизираната складова система ще бъда интегрирана към съществуващата ERP система във фирмата и е инвестиция във висок клас оборудване в сферата на информационните и комуникационните технологии, като се отнася към т.нар. „интелигентни системи за управление“.

Георгиев допълни, че целта на евро проекта е повишаване на производствения капацитет и засилване на експортния потенциал на „Био Фреш“, един от големите български инвеститори в „Тракия икономическа зона“ и една от най-популярните български козметични марки с износ в над 60 страни – не само на традиционни пазари като Китай, Русия и Европа, а и в Азия, Америка, Канада.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990