EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

16 млн. лв. инвестиция в Индустриален парк Божурище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

16 млн. лв. инвестиция в Индустриален парк Божурище

mail09:03 | 02.12.2022прегледи 1230 коментарикоментари 0


Официално откриване на новия логистичен център на водещата българска транспортно-логистична компания TRANSPRESS в Индустриален парк София-Божурище. 

Инвестицията в новия логистичен център e над 16 млн. лева. Той е разположен на общо 40 дка площ. Това ще бъде и най-голямата крос-докинг платформа за палетни пратки у нас. Центърът разполага с 60 рампи за едновременно товарене и разтоварване на 60 камиона, складове, зона за разпределение на пратки и офисна част. Капацитетът е до 12 000 тона или 15 000 палета обработени товари за денонощие и над 4 млн. палета за година при 24/7 режим на работа по стандартите на глобална компания. Предвидена е и фотоволтаична система и зарядни станции за електрически транспортни автомобили. В центъра поетапно ще бъдат открити 100 работни места.

По време на събитието ще бъде представена и първата у нас, и на Балканите иновативна система, която действа на принципа на “поточна линия за палетни пратки” в склада. Така големите товари се движат на 40 автономни колички по специално изградена релсова инфраструктура, с което едновременно се повишава ефективността на работа, намаляват се щетите и не на последно място се повишава безопасността за работещите. 

Ще бъде направена и интерактивна демонстрация на първия у нас тренировъчен симулатор за допълнително обучение на шофьори на камиони. Той пресъздава реалната среда в шофьорската кабина и поставя обучаващите се в разнообразни ситуации на пътя и в работата, така че да подобри уменията им за реакция и да повиши безопасното поведение.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg