EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

16+ млн. лв. инвестиции в М.Търново & Средец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

16+ млн. лв. инвестиции в М.Търново & Средец

mail11:00 | 13.07.2015прегледи 5137 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посетиха обекти, реализирани по ОП „Околна среда 2007-2013“ в общините Малко Търново и Средец. С тях бяха и министър Десислава Танева, областният управител Вълчо Чолаков, депутати .

6,3 млн.лв. бяха инвестирани в новото регионално депо за отпадъци. То е с капацитет да обслужва 3674 души. С пускането на депото ще бъде намалено замърсяването на околната среда в Малко Търново, което изцяло попада на територията на Природен парк „Странджа“. Паркът е най-голямата защитена територия в България – площта му е 1% от територията на страната. В него е най-големият широколистен горски комплекс на Европа.
В границите му е цялата община Малко Търново и част от община Царево. Над ПП „Странджа“ преминава вторият по големина прелетен път на птиците в Европа Via Pontica, който събира ятата на Северна и Източна Европа и Сибир. Сред най-известните защитени видове срещащи се в парка са черният щъркел, орелът змияр, а тюленът монах, видрата и пъстрият пор са включени в Световния червен списък.

При посещението си в Средец, където е доизградена канализационната мрежа и е извършена частична реконструкция на водопроводната мрежа, министър Василева припомни, че точно преди 2 години, на 11 юли е даден старт на проекта. Инвестирани са 9,8 млн. лева и е изградена 21 км канализационна и са рехабилитирани 2 км от водопроводната мрежа. С реализацията на този проект е постигнато 100% изграденост на канализационната мрежа, което води до намаляване риска от замърсяване на подземните води в района и възстановяване на биоразнообразието и качеството на обитание на растителните и животински видове около и в Черно море.
МОСВ 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965