EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

16 земеделци ще се обучават в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

16 земеделци ще се обучават в САЩ

mail17:59 | 17.12.2015прегледи 1217 коментарикоментари 0


Започва набиране на кандидати за две нови обменни програми в земеделския сектор. На обучение в САЩ ще бъдат изпратени 16 български специалисти и двама учени от аграрния сектор. Програмите „Лидери в земеделието“ и „Земеделие за бъдещето“ целят да подкрепят развитието на модерен и конкурентоспособен аграрен сектор в България.

Кандидати за двете програми ще се набират до 5 февруари 2016 г. Подробна информация за условията и начина на кандидатстване е публикувана на Интернет страницата на Фондация „Америка за България“. Обученията в САЩ се администрират от Института за международно земеделие „Норман Борлауг“ към Университета „Тексас А&M“. Това е един от водещите аграрни университети, който през последните години отделя най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ.

Участие в програмата „Лидери в земеделието” могат да вземат български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Участниците ще преминат интензивни групови обучения в САЩ, в рамките на около две седмици. Те ще се обучават в две основни направления - млечно говедовъдство и малинопроизводство. Българските фермери ще се запознаят със съвременните маркетингови стратегии и подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция.

Обменната програма „Земеделие за бъдещето“ е насочена към млади и прогресивни български учени от сферата на земеделието. Тя цели да ги запознае с работещи модели за финансиране на научна и приложна дейност. Българските учени сами ще избират темата, която ще разработват в САЩ. В рамките на 3 месеца те ще бъдат обучавани от индивидуален ментор и координатор, който на свой ред също ще посети България, за да продължи съвместната им работа.

От 2009 година досега повече от 130 български специалисти от сектор земеделие са преминали  обучение в САЩ по различни програми на Фондацията. Тя е подпомогнала проекти на обща стойност 6.9 милиона долара в областта на земеделието.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167