EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

155 хил.лв. инвестира общ.Троян н туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

155 хил.лв. инвестира общ.Троян н туризма

mail13:04 | 24.02.2021прегледи 1327 коментарикоментари 0


Над 155 хиляди лева ще бъдат вложени за развитие на туризма в община Троян. Това ще стане по приета от Общинския съвет програма за 2021 г., съобщават от общинската администрация.
От там посочват, че през миналата година пандемията се е отразила неблагоприятно върху туристическия сектор, но Троян запазва своето добро позициониране на вътрешния туристически пазар.
За това е допринесла и кампанията на Общината "За да остане Троян в сърцето ти", чрез която регионът е рекламиран като сигурна и атрактивна дестинация в градове като Русе, Шумен, Варна, Бургас и София.
По данни от Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ реализираните нощувки в общината през 2020 г са над 107 хиляди, или 54 хиляди души, като основният туристопоток е концентриран в Троян и селата Чифлик, Орешак и Шипково. Запазва се относително ниският дял на посещенията на чуждестранните туристи.
Преобладаваща част от посетителите са в активна, трудоспособна възраст. Изключение от тенденцията прави село Шипково, където отсядат предимно над 60-годишни, заради възможността за лечение с минерална вода и тихата и спокойна атмосфера.
Проверка на общинската администрация в интернет пространството за съответствие между предлаганото и категоризираното в туристическите обекти обхваща над 200 от тях, като на 62 са изпратени писма за некоректна реклама и въвеждане в заблуда на потребителите. Най-чести нарушения са констатирани при предлагането на по-голям брой легла от заявените при категоризация. В голяма част от случаите нарушенията са коригирани.
От администрацията посочват още, че част от средствата за финансовото осигуряване на Програмата за развитие на туризма в община Троян ще бъдат вложени за изграждане на инфраструктура около водопад Лопушница, създаване на атракционна зона в местността "Турлата" и обособяване на къмпинг за кемпери и каравани в близост до мотополигона.
Традиционно, финансова подкрепа чрез Програмата ще получат културните институции в общината и организаторите на утвърдени празници и фестивали. Планирани са и Празник на традиционните храни и пролетен занаятчийски базар.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg