EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1500 длъжници със запорирани заплати в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1500 длъжници със запорирани заплати в Бургас

mail10:15 | 14.05.2010прегледи 1526 коментарикоментари 0


На  над 1500 лица от бургаска област с неизплатени  данъчни задължения ще бъде наложен запор върху заплатата, съобщава Бургас инфо. Кампанията вече е в ход, първите запорни съобщения вече са получени от работодателите, съобщиха от ТД на НАП-Бургас. От приходното ведомство уточниха, че става дума за просрочия от повече от година.
Лицата, на които се налага частичен запор върху месечното трудово възнаграждение умишлено са избягвали контакт с НАП, не са отговаряли на изпращаните писма и покани за доброволно заплащане на задълженията.  „Това е наистина крайна мярка на принудително изпълнение, но ние я привеждаме в действие, когато наистина са изчерпани всички останали възможности. Играта на криеница с НАП е винаги с предизвестен край”, коментира териториалният директор на приходното ведомство Румен Шарпов. Той отново апелира към всички лица и фирми в затруднение да търсят контакт с териториалната дирекция, тъй като при желание винаги се намират взаимно приемливи варианти за разсрочено погасяване на натрупани данъчни и осигурителни задължения. От приходната агенция в морския град са издирили всички работодатели,наели лица с просрочени повече от година задължения. Работодателите получават запорно съобщение, чрез което те се задължават да превеждат по сметка на НАП определен размер от заплатата на длъжника. Действията на НАП целят и известен превантивен ефект, общият размер на задълженията, за които се провежда тази конкретна кампания към момента са за около един милион лева. От Агенцията са издирили и други над 100 работодатели, които не са внасяли в срок осигуровките на наетите от тях лица. В някои случаи прекратяването на вноските е за повече от година.

Само  за месец април ТД на НАП – Бургас е разпратила покани за доброволно изплащане на невнесен данък печалба от юридически лица за над 6 милиона лева. Задължението по ЗКПО е този данък да бъде внесен до 31 март 2010 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg