EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

150 млн. евро за дъщерни банки на Райфайзен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

150 млн. евро за дъщерни банки на Райфайзен

mail16:50 | 24.09.2009прегледи 1085 коментарикоментари 0


Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпуска финансов пакет от 150 млн. евро, предназначен за дъщерните банки на Райфайзен в Русия, Украйна и Румъния,  съобщава БТА, цитирайки информация от банката.
ЕБВР и Райфайзен интернешънъл банк-холдинг АГ, част от РЦБ Групата, оглавявана от Райфайзен централбанк Австрия АГ (РЦБ) си сътрудничат в подкрепа на дъщерните банки на Райфайзен в Украйна, Румъния и Русия, отчитайки  влиянието на световната финансова криза върху икономиките на тези три държави.
Бордът на директорите на ЕБВР одобри финансов пакет в размер на 150 милиона евро, предназначен за трите дъщерни банки на Райфайзен интернешънъл, в допълнение на капитала и финансирането, които самата група Райфайзен предоставя на своите банки в Централна и Източна Европа.
Финансовият пакет, който е под формата на подчинен срочен дълг и принадлежи към капитала от втори ред ще бъде разпределен както следва: равностойността на 100 милиона евро за Райфайзен Банк Авал в Украйна, 25 милиона евро за Райфайзенбанк в Румъния и равностойността на 25 милиона евро за Райфайзенбанк в Русия,
като кредитите за банките в Украйна и Русия ще бъдат отпуснати в щатски долари.
С този проект ЕБВР оказва подкрепа на утвърдена международна група със стабилно присъствие в региона, като целта на субординираните кредити е допълнително подсилване на капитализацията на дъщерните банки на Райфайзен интернешънъл, с цел да се стимулира кредитирането на бизнеса.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101