EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

15-те най-магнетични марки кисело мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15-те най-магнетични марки кисело мляко

mail14:25 | 27.12.2015прегледи 6966 коментарикоментари 1


Рекламната агенция Saatchi&Saatchi и агенцията за маркетингови изследвания Pragmatica, създадоха нова  класация „Магнетични брандове“, която подрежда марките от определена категория продукти спрямо силата им да привличат и задържат потребителя. В първото й издание са представени 15-те най-магнетични бранда кисело мляко.

Ето кои са те, според потребителите:

Проучването се позовава на резултатите от онлайн изследване, проведено на национално ниво сред представителна извадка от 600 души. Безспорно ясно става че силният бранд е един от основните фактори за постигане на траен пазарен успех в тази популярна сред потребителите група продукти. Данните показват, че повече от 80 на сто от българите консумират кисело мляко поне няколко пъти седмично. Над 90% от тези потребители купуват основно до три различни марки кисело мляко, най-често редувайки ги. Изследването разкрива също, че всеки четвърти потребител е лоялен към една единствена марка.

“Категорията, в която стартира инициативата не е случайна. Киселото мляко е знаков за България продукт, като по данни на НСИ средното ниво на консумация през последните 15 години се увеличава продължително. Авторската методология, която разработихме, е приложима за всички категории стоки за масово потребление, така че съвсем скоро очаквайте нови издания на класацията “Магнетичните Брандове”, каза Диньо Маджаров, управител на Pragmatica.

“Създадохме класацията “Магнетичните брандове”, защото вярваме, че притегателната сила на марките може – и трябва – да бъде дефинирана и развивана.” – казва Росен Терзиев, Стратегически Директор на Saatchi Brandworks.

„Бранд магнетизмът“, както се нарича величината на измерване, се формира от редица фактори и се пресмята като индекс от 0 до 100. Някои от ключовите фактори, които определят силата на привличане са това доколко познат е брандът,  доколко свързани се чувстват потребителите с него и доколко биха го препоръчали.

 

 


 
Коментари
 
Снежана Живкова - 16-12-2015 г. 19:27:11

Никъде в това съобщение не се казва кои са критериите, по които са оценявани киселите млека и кое точно привлича потребителите.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905