EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1,5 млрд.лв. за водни проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1,5 млрд.лв. за водни проекти

mail09:30 | 07.06.2013прегледи 651 коментарикоментари 0


Във водния сектор в страната в момента се изпълняват проекти за над 1,5 милиарда лева, каза Спиридон Александров - началник отдел в Министерството на околната среда и водите. Той припомни, че оперативната програма, по която се финансират проектите за този сектор, е на стойност 3,5 милиарда лева. По думите му 25 процента от тях вече са изплатени на бенефициентите. Според Александров договорирани са близо 140% от средствата. Той поясни, че числото надхвърля 100%, тъй като при изпълнението на различните проекти са реализирани икономии.
По Черноморието вече са обхванати почти всички източници на отпадни битови води, каза експертът. По думите му вече е започнало изпълнение на сериозни проекти в Поморие, Созопол и Балчик. Общата стойност на обектите, които се реализират по крайбрежието, надхвърля 200 милиона лева.
Спиридон Александров участва в церемония за първа копка за изграждане на канализационна помпена станция и тласкател във Варна. Ръководителят на проекта Дарина Йорданова посочи, че работата трябва да приключи за една година. С изпълнението на проекта ще бъде спряно изтичането на отпадъчни води в морето и ще се гарантира чистотата на градските плажове във Варна. Изграждането на този обект е част от голям проект на общината, финансиран по оперативната програма "Околна среда", допълни
Йорданова. По думите й общата му стойност е над 41,5 милиона лева. Освен изграждането на канализационната помпена станция и тласкателя, проектът предвижда и модернизация на
пречиствателната станция във Варна, където ще бъде направено трето стъпало за изчистване на фосфора от отпадъчните води.

източник:БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg