EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

15 млн. лв. за дострояване на метрото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

15 млн. лв. за дострояване на метрото

mail15:10 | 27.05.2015прегледи 1437 коментарикоментари 0


Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Столична община за 2015 г. в размер на 15 000 000 лева, съобщи МС. Средствата са за финансиране на метрополитена и съпътстваща инфраструктура за изграждането на разширението на Линия 2 от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ с една метростанция, което включва тунелен участък с дължина 950 метра и линеен пункт с дължина 200 метра за смяна посоката на движение на влаковете. Общата стойност на строителството на метростанцията и тунелите, възстановяването на булеварда над станцията, както и на редица системи за безопасното функциониране на метрото, възлиза на 42,5 млн. лева. Участъкът трябва да бъде завършен до средата на 2016 г.

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график през 2015 г. и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на столичния град.

Разходите са за сметка на предвидените по централния бюджет средства в съответствие със Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 година.

Правителството днес учреди и ограничено вещно право – право на прокарване, в полза на Столична община върху имоти, собственост на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Решението ще позволи на общината да изгради водопровод за метростанция „Летище София“. При избора на терен за преминаване на съоръжението е търсен икономически най-изгодният вариант, при който водопроводната връзка е с най-малка дължина. По този начин се постига по-ниска цена на строително-монтажните работи и по-малки разходи при експлоатацията на съоръжението.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg