EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+15 млн. евро за МСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+15 млн. евро за МСП

mail11:05 | 06.03.2017прегледи 7063 коментарикоментари 0


Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Банка ДСК са подписали споразумение в рамките на инициативата "ЕС ИновФин за Иноватори" с финансова подкрепа по Програмата на Европейската комисия "Horizon 2020". Това съобщи Представителството на ЕК у нас.
Според споразумението ще бъдат отпускани кредити с гаранционно покритие от ЕИФ на иновативни малки и средни компании, както и на средни по размер предприятия. То ще позволи на Банка ДСК да кредитира при по-изгодни условия компании от МСП сектора, които иначе не биха имали достъп до финансиране, като очакванията са да се генерира кредитен портфейл от 15 милиона евро.
Споразумението е подкрепено от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е основният стълб на Инвестиционния план за Европа на Европейската комисия (Планът "Юнкер").
Заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, който отговаря за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността, е заявил, че ролята на малките и средните предприятия е решаваща за разкриването на работни места и стимулирането на растежа на българската икономика. Днешното споразумение е доказателство, че нашата стратегия дава резултати - стратегията за подпомагане на тези МСП чрез създаване на финансови инструменти, до които в противен случай те не биха имали достъп, е посочил той.
Според главния директор на ЕИФ, Пиер Луиджи Гилибер подобряването на достъпа до финансов ресурс за малките и средните предприятия е ключов фактор за устойчивото им развитие и подобряването на тяхната конкурентоспособност. Приветствам това ново споразумение за България, което ще позволи на ЕИФ и Европейската комисия да подкрепят още повече български предприемачи, е отбелязал Гилибер.


Тагове: План Юнкер, МСП
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037