EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1.5 млн. барела по-малко дневно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1.5 млн. барела по-малко дневно

mail12:32 | 23.01.2017прегледи 851 коментарикоментари 0


На практика всички страни съкращават добива си на петрол според планираното, заяви пред журналисти руският министър на енергетиката Александър Новак, който участва в заседанието на комитета по контрол на добива на страните - членки на ОПЕК и извън картела, предаде ТАСС. С удовлетворение отчитаме, че повече страни изпълняват задълженията си според споразумението, а конкретни цифри ще бъдат обявени след заседанието, посочи Новак.
ОПЕК и страните извън организацията подписаха на срещата във Виена на 10 декември 2016 г. споразумение за съвместно съкращаване на добива. Към обявеното свиване на ОПЕК от 1,164 милиона барела дневно през първото полугодие на 2017 г. ще се присъединят и 11 страни, които ще съкратят производството си с още 558 000 барела дневно.

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и партньорски държави отчетоха на среща във Виена, че споразумението от миналия месец за намаляване на добива на петрол се спазва, предаде Франс прес. Според тях целевото понижение от 1,8 милиона барел на ден е на път да бъде постигнато.
Саудитският министър на енергетиката Халед ал Фалих приветства отличното, по думите му, спазване на споразумението. Предлагането на пазарите вече бе намалено с 1,5 милиона барела дневно, отбеляза той.
Фалих прогнозира, че целевото понижение ще стане факт идния месец.
 


Тагове: барел, петрол
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg