EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

14 500 души от БДЖ с неизплатени заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

14 500 души от БДЖ с неизплатени заплати

mail10:11 | 11.01.2010прегледи 1385 коментарикоментари 0


За момента движението на влаковете не е спряно заради протеста на служители на БДЖ, съобщава агенция Фокус.  Общата сума, която трябва да бъде изплатена на 14 500 души от БДЖ, е приблизително 11 млн. лв. Ако стачните действия продължат,
ще има забавяне в движението на влаковете, заяви председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.
„Поискал съм спешна среща с ръководството на БДЖ, която ще се проведе утре от 10.30 часа. Имах неофициалното уверение, че се очаква днес или утре парите да бъдат платени, но те не бяха. Тези срещи приключват с протокол и искам да стане ясно на всички работещи, какви са точните ангажименти на едната и на другата страна”, посочи Бунев. Той каза още, че ноемврийските заплати на НКЖИ са платени между Коледа и Нова година. Утре на срещата ще бъде поискано от синдиката график за изплащане на работните заплати. По думите му служителите и синдикатът ще заложат толеранс от четири дни, в които заплатите да бъдат изплатени.
На 14-15 ще се състои Координационен съвет на синдиката. „Ако не ни удовлетворяват поетите ангажименти, ще тръгнем по законовата процедура за организирането на стачни действия”, каза още Бунев.


Министерството на финансите превежда днес, 11 януари, редовната субсидия към БДЖ за месец януари в размер на 13,3 млн. лв., съобщиха от ведомството. Превеждането на сумата е по графикa, съобразно с касовите потоци по централния бюджет за месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg