EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

126 млн.евро от механизма ЕИП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

126 млн.евро от механизма ЕИП

mail13:00 | 18.02.2011прегледи 781 коментарикоментари 0


В рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство /ЕИП/ и Норвежкия финансов механизъм България ще получи финансова подкрепа в размер на 126,6 млн. евро за периода 2009-2014 година. Средствата ще бъдат отпуснати от страните-донори Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет след състоялите се днес преговори с участието на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и неговият екип за новия програмен период на двата финансови механизма.
Чуждестранната делегация за преговорите бе водена от Стайнар Хаген - заместник-генерален директор на Министерството на външните работи на Норвегия, и включваше норвежкия посланик Тове Скарстейн и представители на Офиса на финансовия механизъм на ЕИП.
Тема на преговорите бяха програмните области околна среда, енергетика, здравеопазване, културно наследство, правосъдие и вътрешни работи, подкрепа на неправителствения сектор, партньорство с норвежки институции, както и финансовото разпределение и схемата за управление в рамките на меморандумите за разбирателство. Окончателното завършване на преговорите ще бъде през април.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg