EUR 1.9558
USD 1.6855
CHF 1.8258
GBP 2.3163
CNY 2.6212
you tube
mobile version

12,4 млн. лв. инвестиция в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12,4 млн. лв. инвестиция в Плевен

mail15:05 | 15.07.2021прегледи 479 коментарикоментари 0


В Плевен започна изпълнение на проект за рекултивация на старото общинско депо за битови отпадъци с инвестиция от 12,4 млн.лв.- безвъзмездна финансова помощ, съобщиха от общината.

Екологичният проект е финансиран по приоритетна ос "Отпадъци" на Оперативната програма "Околна среда 2014 - 2020 г.". От общите средства, по линия на Европейския фонд за регионално развитие ще бъдат отпуснати 10,4 млн.лв., а националното съфинансиране ще бъде 1,8 млн.лв.
Целта е да се намали негативното въздействие върху околната среда от старото сметище - на почвите, атмосферния въздух, на повърхностните и подземни води. С рекултивацията ще бъдат елиминирани рисковете, произтичащи от разпространението на замърсявания в депото и извън него, които са свързани с човешкото здраве. Идеята е при изпълнението на проекта да се постигане съответствие с нормативните изисквания на Европейския съюз за експлоатацията на депа и на други съоръжения и инсталации за оползотворяване и обезвреждане на отпадъци.
Община Плевен въведе в експлоатация ново, съвременно Регионално депо за битови отпадъци. Екосистемата обслужва няколко общини чрез модерни технологии.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg