EUR 1.9558
USD 1.8125
CHF 1.8521
GBP 2.2276
CNY 2.5560
you tube
mobile version

120 години камионите движат света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

120 години камионите движат света

mail08:10 | 10.02.2020прегледи 883 коментарикоментари 0


Международното TRUCK EXPO, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представител в България, ще се състои на  11-13-юни на територията на Пловдивския панаир. Тази година изложението ще събере  най-новото от автомобилите с инвестиционно предназначение за 2020-та – от тежкотоварните до лекотоварните от категория N1, автобуси и специализирани превозни средства, ремаркета и полуремаркета, оборудване и екипировка. На изложението ще има световни премиери, най-нови разработки и транспортни концепции, изложби на открити площи, тест драйв зона, електрическо зареждане на място, VR преживявания, TRUCK TUNING SHOW.

Почти всичко в нашите домове или офиси, в един момент от производството или разпространението си, е било на камион. От началото на ХХ в. до днес това е основен начин за придвижване на стоки. Гъвкавостта на този вид транспорт осигурява развитие и просперитет, които рядко свързваме с товарните превозни средства.

Истината е, че камионите дават възможност на производителите, предприятията и хората да живеят и работят почти навсякъде. Пътният товарен транспорт създава 6,5 милиона работни места в ЕС и почти 9 милиона в Съединените щати. И това не включва ангажираните в свързани индустрии, като самото производство на автомобили, ремонти, търговия на дребно, лизинг и застраховки, нито милионите други работни места, които зависят от камионите за доставка и дистрибуция на стоки. Гъвкавостта на логистиката позволява и по-справедливо разпределение на богатството и работните места между градските и селските райони.

Обемите на автомобилните товарни превози също не са малки. 80% от вътрешните товари се превозват на колела. Според статистиките, всяка година над 6 000 милиарда тон-километра стоки се транспортират по шосе само в ЕС, САЩ, ОНД, Китай и Япония. Камионите стигат там, където никой няма сметка да прокарва ЖП линия и терена не позволява да каца самолет. И точно защото пътуват много и навсякъде, товарните превозни средства се развиват изключително бързо и непрекъснато обновяват технологиите и иновациите, внедрени в новите модели. Българските транспортни фирми могат да разкажат много по въпроса, тъй като са едни от най-добрите за международни превози в Европа.  

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg