EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

12 млн. лв. допълнително за Министерството на отбраната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12 млн. лв. допълнително за Министерството на отбраната

mail10:10 | 24.11.2010прегледи 524 коментарикоментари 0


12 милиона и 200 хиляди лева допълнително ще бъдат предоставени на Министерството на отбраната, съобщи БНР. С парите ведомството ще покрие дължимите плащания към ТЕРЕМ за ремонт на кораби. Очаква се решението за отпускането на средствата да бъде взето на днешното правителствено заседание. С парите се урежда и погасяването на финансовите задължения на българското към руското министерство на отбраната.

Кабинетът ще отпусне и близо 2 млн. лева допълнително на Министерството на културата за тази година. Парите са за текущи разходи на театрални и музикални институти, музеи и художествени галерии.

Министрите ще приемат и нова наредба, в която са определени правилата за извършване на дейности, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и контрола над тях от въоръжените сили. Новият документ, който отменя наредбата от 2008 година, има за цел да намали рисковете, свързани с вида и количествата взривни вещества и боеприпаси, при оптимизиране на структури в съответствие с Бялата книга за отбраната.

Правителството ще освободи Диана Дамянова по нейна молба като член на Управителния съвет на Националния дарителски фонд "13 века България". Радослав Йорданов заменя Васил Велев в Управителния съвет на Сребърния фонд.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161