EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

12 млн. пътници през българските летища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12 млн. пътници през българските летища

mail11:05 | 25.03.2019прегледи 939 коментарикоментари 0


През миналата година през българските летища са преминали близо 12 милиона пътници, пътували с международни, редовни или чартърни полети. От тях почти 7 милиона са преминали през летище София. Това сочат данните на Асоциацията на българските авиокомпании.

Увеличението на превозените пътници с международни полети до и от България е 9,2 процента. Летище София бележи ръст от 6,7 на сто. Летищата Варна и Бургас са обслужили над 5 милиона пътници, като отбелязват увеличение от 12,6 на сто. Пътниците, използвали вътрешните линии, са около 300 000. Светослав Станулов - председател на Асоциацията на българските авиокомпании:

"В пътническите превози половината от авиокомпаниите работят със своите самолети навън, в Европа. Това е новото и това е същественото. Изключително капризен, труден пазар, с най-високи изисквания".

"България вече е забележим център за техническо обслужване и ремонти", каза още Станулов:

"Техническо обслужване и ремонти всъщност има изключително, според нас, висок ръст на капацитет и на възможности и ще продължи и през 2019-а".

През миналата година са построени две нови ремонтни места за 150-местни самолети. Две се строят в момента. Важно събитие през миналата година е възобновяването на производството на самолетни компоненти в България.

Проблемът с недостига на пилоти не е решен, посочват още от Асоциацията на българските авиокомпании./БНР


Тагове: летища, пътници
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg