EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

119 акта по време на Великденските празници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

119 акта по време на Великденските празници

mail10:00 | 17.04.2015прегледи 908 коментарикоментари 0


Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха 119 акта по време на Великденските празници. Акцията по превенция и контрол се проведе в периода от 9 до 13 април 2015 г., по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщи МТИТС.

Проверяващите инспектираха над 1200 автомобили, извършващи превоз на пътници и товари. По-характерните нарушения, констатирани от инспекторите са различни технически неизправности, като износени или разкъсани гуми, неизправни светлини, липса на технически прегледи и др. Част от водачите са извършвали превозите без удостоверение за преминат психологически преглед, без карта за квалификация, без тахографски листа, както и с не попълнени пътни листа и пътна книжка. Проверяващите са установили и нарушения, свързани с неспазване на маршрутно разписание и на времето за управление и почивки, както и не включени таксиметрови апарати. Част от санкционираните водачи не са притежавали удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешение от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Междувременно се проведе полицейска операция "24 часа контрол на скоростта". Акцията е по инициатива на европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" - TISPOL. Тя се провежда в 22 от общо 31 държави-членки. Целта е да се обърне внимание на факта, че превишената скорост е често нарушение. У нас голяма част от тежките пътни инциденти, при които има убити и пострадали, са причинени именно от превишена или несъобразена скорост, подчертават от пресцентъра на МВР.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg