EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1185 необразовани безработни в БТ Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1185 необразовани безработни в БТ Плевен

mail13:35 | 31.01.2019прегледи 730 коментарикоментари 0


В бюрото по труда в Плевен са регистрирани 1185 безработни, които са с основно образование и още по-ниско. Това съобщи в пресклуба на БТА директорът на бюрото Здравко Дафинов.
Той заяви, че този дял на необразовани безработни е голям, като се има предвид, че общо хората, които са се записали на трудовата борса в Плевен са 3480. Дафинов каза, че безработните специалисти с висше образование са значително по-малко - 508, като те по-лесно си намират работа. Младите безработни хора са 518, а тези над 55 години - 778. 
В бюрото имат експерти, които работят с предимство в две направления - за подкрепа при търсенето на работа на младежите и на хората от малцинствата. 
Дафинов коментира, че работодателите все по-рядко обявяват в бюрото по труда нивото на работната заплата, която предлагат. Те не са и длъжни - обикновено съобщават месечното възнаграждение, което дават, устно при среща с кандидатите, уточни той.
От 23 януари се търсят 30 работници за оператори, които ще бъдат подготвени за нова професия от голям инвеститор, който влиза в Плевен от Германия. Търсят се също учители по различни специалности, медицински сестри, възпитатели и помощник-възпитатели, шивачи, готвачи, монтажници, водопроводчици, шофьори, продавачи.
Нивото на безработица в Плевен е най-ниско от десет години насам, твърди Дафинов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg