EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

118 бизнесмени без паспорти заради неплатени данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

118 бизнесмени без паспорти заради неплатени данъци

mail09:16 | 26.04.2010прегледи 925 коментарикоментари 0


118 неизрядни варненски бизнесмени са останали без задграничните си паспорти си през 2009 г. заради задължения към НАП - Варна, съобщи в. Позвънете. За първото тримесечие на тази година тази принудителна административна мярка е наложена само на трима задлъжнели към държавната хазна. Това са едва 1,2 % от всички иззети документи за пътуване в страната през първите 3 месеца на годината.
Освен отнемането на задгранични паспорти, публичните изпълнители могат да запорират банкови сметки, заплатата на длъжника или колата му. Възможно е за големи дългове към бюджета да се стигне до възбрана на недвижим имот или дори до продажба на имуществото на физически лица и фирми, когато не се плащат дължимите данъци и осигуровки. От НАП - Варна за миналата година са направили запор на банковите сметки на 2364 длъжници. 454 данъкоплатци от Варненско пък са останали без движимите си вещи, в това число автомобили или други превозни средства. На 20 длъжници е направен запор на трудовите им възнаграждения.
81 фирми пък са се възползвали от дадената им възможност да разсрочат данъчните си задължения. Тази мярка беше предвидена като опция за финансово затруднените фирми, които не могат да платят наведнъж всичките си просрочени данъци и осигуровки. За всяка фирма периодът и вноската са различни според дейността и обема на работата им. До момента има само 3 неспазени разрешения за неотложни плащания, посочиха от НАП - Варна.
В резултат на проведената кампания от НАП - Варна са събрали 1,2 млн. лв. При нея е взета предвид и възможността фирми, имащи вземания от държавни ведомства и министерства, да пренасочат плащанията си за погасяване на просрочени публични вземания.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg