EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

105 млрд. евро нужни на немски банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

105 млрд. евро нужни на немски банки

mail10:00 | 08.09.2010прегледи 967 коментарикоментари 0


Десет големи немски банки може да се наложи да търсят допълнителен капитал в размер от 105 млрд. евро в съответствие с новите правила, разработени от Базелския комитет за предотвратяване на финансови кризи в бъдеще, съобщи електронното издание на Ведомости, позовавайки се на информация на банковата асоциация на страната. Международният банков регулатор по всяка вероятност ще наложи изискване, според което коефициентът за ликвидността от първо ниво ще достигне 6 %, а не 4 %, както беше съобщено на един по- ранен етап.
Регулаторите повишават размера на изискуемия капитал, за да гарантират, че банките ще имат на разположение винаги достатъчно резервни средства, които да могат да използват в критични моменти. Наред с това, вероятно ще бъде въведено и изискване за т.нар. финансови буфери - гаранционни и антициклични, всеки от които да бъде в размер от 2 %.
Много банки вече поддържат коефициента за ликвидността от първо ниво около 10 % или повече. Не малък брой компании се сблъскват с трудности по процеса на подготовка към прилагане в действие на новите правила, като ще е необходимо време за приспособяване към новите изисквания.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg