EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1000 имота на БДЖ гаранция в МФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1000 имота на БДЖ гаранция в МФ

mail17:15 | 16.08.2012прегледи 704 коментарикоментари 0


Министерството на финансите е превело във вторник 14 млн. лева на "Холдинг БДЖ" - държавната издръжка за месец юли, съобщи ведомството, цитирано от тв Европа. Срещу това железниците са дали на финансовия министър списък с около 1000 свои имота, сред тях - централата на компанията на столичната улица "Иван Вазов", 14 почивни станции и други. Имотите остават собственост на БДЖ, но финансовото министерство може да ги използва като обезпечение за заеми.
Имотите на БДЖ, с които ще бъдат компенсирани плащанията към държавата, ще бъдат предоставени директно на големи общини, които имат интерес към тях, обясни още зам.-министърът на финансите Владислав Горанов за Нова телевизия.
Финансовият министър спря субсидията за железницата в средата на юли, тъй като се наложи хазната да прави плащания по необслужван кредит на БДЖ от 1995 г. за 80 млн. долара. Списъкът с имотите на БДЖ е предоставен на финансовото министерство в петък, а преводът на субсидията вече е факт. По-рано железниците, с участието на транспортния министър Ивайло Московски, представиха на финансовия министър пакет от мерки, които да намалят загубите. Сред тях са ограничаване на пътуванията без билет, по-строг вътрешен контрол, както и сериозно поскъпване на пътническите превози от началото на 2013 година. Ключова за бъдещето на БДЖ остава продажбата на "Товарни превози", за която агенцията за приватизация се надява да стане до края на 2012 година.

 


Тагове: БДЖ, МФ, имоти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg