EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1000 евро плащат първите туристи на морето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1000 евро плащат първите туристи на морето

mail09:16 | 16.03.2010прегледи 808 коментарикоментари 0


Пакети от по 1000 евро на човек за три седмици плащат първите туристи по варненското Черноморие, пише днес в. Позвънете. 164 германски пенсионери от Франкфурт и Дюселдорф посрещна вчера летище Варна, с което сложи началото на активния сезон. Възрастните хора пристигат в морската столица още през март най-вече за балнеолечение, посочи Красимира Георгиева - управител на туроператорска фирма. По думите й, групата на почиващите може да е малка, но за сметка на това идва за дълъг период. Освен това плаща и допълнително по 290 евро на човек за балнеоложките процедури. Според Георгиева, за да има по-голям интерес от немска страна, трябва да се сключи договор със Здравната каса в Германия, която да покрива балнеопроцедурите. Това ще води повече немски пенсионери у нас. 90 от първите туристи ще почиват в хотел на Златни пясъци, а останалите на „Слънчев ден”.
Германците от третата възраст остават предпочитани гости, тъй като са най платежоспособни – средните пенсии са 1000 евро, посочи Георгиева. Следващите 320-350 немски туристи ще пристигнат през април.
През лятото летище Варна ще обслужва редовни полети по 16 направления. Това са София, Лондон, Виена, Будапеща, Москва, Ростов на Дон, Санкт Петербург, Новосибирск, Екатерининбург, Одеса, Берлин, Дюселдорф, Люксембург, Осло, Варшава и Брюксел, съобщиха от администрацията на аеропорта. Полетите от Варна до Екатерининбург ще стартират на 7 юни и ще се изпълняват два пъти седмично. С такава честота ще са и полетите до летище Гетуик в Лондон. За първото тримесечие на годината са били обслужени 47 000 пътници, което е точно на нивото от 2009 г., посочи директорът на летището Димитър Костадинов.
Концесионерът на летището „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” не смята да редуцира инвестиционната си програма и ще продължи работата по рехабилитацията на перона, съобщи главният изпълнителен директор на „Фрапорт” Дирк Шусдзиара. Предвижда се и изграждането на втора независима връзка на летището с водоснабдителната система. Дейностите са предпоставка за изграждането на новите терминали. „Фрапорт” е на финала на получаването на подробен устройствен план за строителството им. То трябва да започне догодина и да приключи до 2013 г.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054