EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

1000 души посетиха дни на кариерата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1000 души посетиха дни на кариерата

mail13:05 | 14.02.2017прегледи 687 коментарикоментари 0


В Монтана и Бяла Слатина се проведоха заключителните събития от „Информационните дни на кариерата“. Интересът на стотиците хора от тези населени места към работа в „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ още веднъж показа, че фирмите от района на Пловдив предлагат добри условия и могат да намерят кадри в регионите с висока безработица, обобщиха организаторите от JobTiger.

Стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“, подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация „Тръст за социална алтернатива“, стартира миналата година с цел привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от ТИЗ. „Тя е една алтернатива за работа в България, алтернатива на това да отидат в чужбина и да работят по-ниско квалифицирана работа, а от друга страна компаниите да намират повече и по-качествени работници“, обобщи идеята зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

„Информационните дни на кариерата“ включваха 5 срещи в различни градове в страната с едни от най-големите фирми в пловдивския регион – АББ България, Белла България, Биомашиностроене, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Сенсата Технолоджис България.

В рамките на 3 седмици се проведоха срещи в Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина. Над 1000 души посетиха събитията и се срещнаха лично с представители на работодателите. Много от кандидатите имаха подходящ профил и започнаха процеса по кандидатстване, а няколко от тях вече са назначени и организират преместването си в Пловдив.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg