EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1000 баварски компании у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1000 баварски компании у нас

mail12:15 | 19.10.2012прегледи 570 коментарикоментари 0


Близо 1000 са баварските компании с 256 представителства и клонове, които оперират на българския пазар, а страната ни е считана от Бавария за важен партньор на с голям пазарен потенциал. Това беше подчертано късно вчера по време на кръгла маса в Индустриално-търговската камара на Бавария, посветена на инвестиционния климат в България. Форумът в Мюнхен беше открит от президента Росен Плевнелиев, който е на работно посещение във федералната провинция, съобщи пресцентърът на държавния глава.
Кризата дава много шансове за страни като България, които са стабилни и имат дългосрочна програма за развитие с ясни приоритети, подчерта президентът пред участниците в кръглата маса. Държавният глава открои подкрепата за малките и средни предприятия, реализацията на електронното правителство до 2015-2016 г. и създаването на високотехнологични паркове и клъстери сред основните приоритети, които са на фокус в дългосрочната програма на България. Плевнелиев посочи и част от промените в Закона за насърчаване на инвестициите, които ще дадат редица нови възможности за правене на бизнес у нас. Част от тях предвиждат държавата да поема разходите за социално осигуряване за първите две години, грантове за обучение на персонала, ускорено административно обслужване и осигуряване на поддържаща инфраструктура в размер до 20% от стойността на инвестицията.
България има подходящи условия и за развитие на екологично земеделско производство, коментира пред баварския бизнес президентът. Страната ни работи също така за по-ефективно управление на водните ресурси, а потенциалът на сектора успешно може да бъде развит с помощта и на европейските структурни инструменти.
Политиците са тези, които трябва да създават предпоставки за устойчиво развитие. Искаме да намираме решения, да постигаме резултати, да надграждаме доверие, подчерта още българският президент пред представителите на баварския бизнес.
В Бавария президентът се срещна и с представители на Съвета на директорите на БМВ.
Днес, 19 октомври, държавният глава ще бъде на посещение в американската военна база в Хоенфелц, където се обучават български военнослужещи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg