EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

100 млн. лв. по ОПРЧР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 млн. лв. по ОПРЧР

mail11:37 | 17.10.2016прегледи 1242 коментарикоментари 0


В следващите два месеца ще започнат три схеми по ОП "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР), насочени към работодатели за квалификация на персонала.  Това съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Схемите са на стойност близо 100 милиона лева.

Ще има три различни подхода към обучението на персонала.

При първия ще се ползва традиционното обучение за професионална квалификация, като всяко едно предприятие ще може да кандидатства, за да обучи собствения си персонал.

Другият подход на стойност 30 милиона, предвижда по-гъвкава схема за обучение и заетост, като за първи път се дава възможност на фирмите да кандидатстват с комбинирани дейности, които ще решат част от притесненията на персонала, че е зает само сезонно.
При тази заетост ще започнат проекти за обучение при неинтензивен сезон - както насочени за заетите в самите предприятия, така и за неактивни и регистрирани в бюрата по труда. 
През втория период ще се довършва обучението за професионална квалификация, а след това ще последва друг на субсидирана заетост. Така по думите на Русинова хората ще могат гъвкаво да се обучават и да работят и ще им се удължи периодът на заетост в предприятията.
 Третият подход  ще е насочен към представителите на сектора, които имат идеи за по-специфични корпоративни продукти. Те ще могат да обучават свои служители да привличат неактивни хора, както и регистрирани в бюрата по труда, като предлагат програми, специфични за сектора. Според Русинова това е най-полезният подход за бизнеса.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg