EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

100 000 лв. награден фонд за „Млад предприемач”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 000 лв. награден фонд за „Млад предприемач”

mail13:15 | 08.04.2010прегледи 2604 коментарикоментари 0


100 000 лева е наградният фонд за „Млад предприемач”, отличен по програма на организаторите на тазгодишния форум „Кариери 2010- Добра кариера, добър живот”. Това съобщиха на пресконференция в Пловдивския панаир Светлозар Петров, управител на една от водещите фирми в България за услуги в сферата на човешките ресурси, и Кристина Тошкова, представител на голяма компания в сферата на хранителната индустрия, съобщи радио Фокус - Пловдив. В програмата, която ще излъчи „Млад предприемач”, могат да участват лица до 35-годишна възраст, ръководители на компании, които съществуват по-малко от една година. Целта ни не е да инвестираме в поредната пицария, каза Петров и допълни, че се търсят предприемачи с изключително иновативни идеи, които да бъдат с полза за обществото. Наградният фонд е подкрепен от американското правителство, а българското, поради кризата, го подкрепя „морално”, каза още Петров.
Форумът „Кариери 2010- Добра кариера, добър живот” ще се проведе на 12 април от 10.00 до 18.00 часа в Пловдивския панаир. 30 фирми ще участват на форума в Пловдив. Въпреки кризата, броят им е почти същия, както миналата година.
Фирмите са подбрани в зависимост от това какви университети има в града и какви кадри излъчват те. Целта е работодателите да се срещнат със студенти и млади специалисти. Организаторите подчертаха, че всеки 1 от 6 кандидати си намира работа на форума и това е добър начин учещите да си „сверят часовника” относно това какво предлагат фирмите. Светлозар Петров каза още, че обикновено разминавания се получават в езиковите и компютърните умения на кандидатите. Фирмите инвестират в обучението на кандидатите, каза Петров. Обикновено то трае от 3 до 6 месеца. Стажовете, които се предлагат, са платени и са два вида – краткосрочен и дългосрочен. Обикновено студентите предпочитат краткосрочните стажове, тъй като те са с продължителност 3 месеца, казаха организаторите. Кристина Тошкова обясни, че дългосрочните стажове са с продължителност 1 година и те са много ефективни, тъй като статистиката показва, че 83% от приетите на едногодишен стаж остават да работят в компанията, а 76% намират развитие в кариерата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg