EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

100 000 лв. награда за млад предприемач

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 000 лв. награда за млад предприемач

mail15:25 | 27.01.2010прегледи 1622 коментарикоментари 0


С дискусията на тема „България – Място за иновации. Как да направим това възможно?" стартират месечните срещи от конкурса за наградата Empower за изключителни млади предприемачи. Дискусията ще се състои на 1 февруари, от 18:00 часа, в Модерен Театър София (ул.  „Върбица" №12). Събитието е под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.  Всеки, който желае може да участва безплатно, като направи своята предварителна регистрация на www.empower.bg.
Близо 300 участници от цялата страна са заявили своя личен интерес към събитието чрез регистрация. Затова дискусията ще бъде на разположение и онлайн.
Държавната политика в подкрепа на предприемачеството и иновациите ще бъде основна тема на изказването на зам.министър Евгени Ангелов. Очаква се акцент в разговорите да бъдат мерките в подкрепа на предприемачеството, което е един от основните приоритети на правителството за излизане от икономическата криза и установяване на стабилна и предвидима бизнес среда в страната.
Председателят на фондация Empower United и инициатор на конкурса за Наградата Empower, Томас Хигинс, ще разкаже за визията на организацията и за бъдещето на предприемачеството в България.
Срещата е първата от поредица месечни дискусии в рамките на програмата на конкурса. От февруари до май 2010 всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти. Семинарите ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план.  По време на месечните семинари са предвидени дискусии по теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, които ще са полезни за участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса.
 Наградата Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса могат да участват предприемачи, които имат идея за нов бизнес, или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години. Желаещите да участват в конкурса трябва да разработят бизнес план по модел, който ще бъде на разположение на www.empower.bg през февруари. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 31 май 2010 г.
 Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лева. Тази значителна сума е солидна основа за развитието на една добра идея в успешен бизнес. В допълнение към паричната награда, победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти.
 Конкурсът за наградата Empower се организира от фондация Empower United, в партньорство с JobTiger, Центъра за предприемачество и управленско развитие (СЕЕD), и Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО).
Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения  и професионалната квалификация в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg