EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10-те кулинарни удоволствия във влака

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10-те кулинарни удоволствия във влака

mail12:30 | 19.07.2011прегледи 519 коментарикоментари 0


Пътуванията с влак понякога са едни от най-скучните, които може да изпитате. Те стават все по-досадни, особено ако са продължителни. Четенето на книги, разговорите с човек от купето или кратката дрямка може просто да „убие” някой друг час. Но през останалото време, единственото, което правите е да седите и да гледате храстите, покрай които минава влака, или в най-добрия случай - да слушате музика. Една не лоша идея срещу безкрайните часове във влака е дъвченето на нещо - но какво? Представяме ви десетте неща, с които най-добре може да убиете скуката и същевременно да похапнете по време на пътя, както ги видя top10list.com.
1. Фъстъци
Фъстъците са най-доброто, тъй като те не са толкова скъпи и освен това са вкусни. Пакетчето печени фъстъци е малко, не заема място и може да го носите в ръце или в ръчния багаж. Освен това са хрупкави, логично заемат първото място.
2. Бисквити
Бисквитките са другия добър избор. Не са скъпи, а със своята структура могат да се дъвчат доста по-продължително. Съответно „убиват” повече време. Децата ги обичат и винаги трябва да имате поне една кутия на разположение.
3. Чипс
Разбира се, чипсът също попада в тази класация - хрупкав, тънко нарязан и изпържен. Магазините са пълни с разновидности на чипс с най-различни вкусове. Времето, прекарано във влака определено минава по-бързо, похапвайки хрупкаво изпържени картофки и закономерно чипсът заема третото място.
4. Шоколадови трюфели
Шоколадовите бонбони са едни от най-харесваните храни по света, а шоколадовите трюфели са с вкусен шоколадов пълнеж, поръсен с какао на прах. Срещат се в най-различни форми - кръгли, конусовидни или извити. Освен това, шоколадът е известен с активирането на хормона на щастието - серотонин, и носи радост и усмивки по лицата на хората. Ето как едно скучно пътуване може да се превърне в истинско изживяване.
5. Грозде
Гроздето може да се консумира направо от лозето, но от него може да се правят конфитюри, сокове, стафиди, желе, оцет и разбира се - вино и ракия. Гроздето е много добър плод за ядене, когато бездействаме. Затова то е неизменна част от нещата, с които да се запасим преди едно дълго пътуване с железницата.
6. Плодови торти
А какво ще кажете за една торта, с нарязани захаросани или сушени плодове, ядки и напоена по възможност със спиртна напитка? Такива торти се предлагат в най-различни вкусове като ананас, манго, ванилия и много други. Не се налага да я дъвчете дълго време, просто се наслаждавате, докато ядете. Не е задължително да търсите специална сладкарница, в почти всеки хранителен магазини имат опаковани торти, което ги прави подходящи за път.
7. Пуканки
Пуканките са най-често използваната хрускаща храна по света. На кино, у дома, на парти в приятели - навсякъде са добре дошли. Машини за пуканки има буквално на всеки ъгъл и снабдяването с нея за едно дълго пътуване със сигурност няма да е трудно. Затова пуканките са една от храните, с които несъмнено може да преборите скуката
8. Дъвки
Дъвката постоянно движи челюстите ви и ви прави едва ли не зает. Те са и най-широко използваните сладкарски изделия в света, а преди пътуване задължително трябва да си купите едно пакетче срещу скуката.
9. Портокали
Докато пътувате с влак, гледайки пейзажите през прозореца, като нищо може да си уплътните времето с някой друг портокал. Освен всичко, ще знаете, че поглъщате витамини и пътуването ви ще стане както по-вкусно, така и по-полезно.
10. Моркови
Морковите се възприемат като зеленчук, но понякога попадат и в графа „плодове”. В морковите се съдържа голямо количество витамин А, който е много важен за тялото и най-вече за очите. Дъвченето на моркови е забавно. Затова, преди да тръгнете на път, купете добро количество пресни моркови.

 


Тагове: храна, влакове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg