EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10% ръст на ранни записвания за зимния сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10% ръст на ранни записвания за зимния сезон

mail14:30 | 05.11.2012прегледи 363 коментарикоментари 0


10% ръст на ранните записвания отчитат най-големите туроператори, предлагащи България на руския пазар за зимния туристически сезон. Това заяви Иво Маринов зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Днес започва изложението в Лондон World Travel Market 2012. България ще се представи с национален щанд от 293 кв. м, чийто основен организатор е МИЕТ. Като съизложители се включват 25 туристически фирми и общини. Водещото послание на тазгодишното участие в Лондон е „България – уникална в многообразието си“ (Bulgaria – Unique in its Diversity). През миналата година туристите от Великобритания са били на плюс 4,3%. Успоредно с това в края на месец ноември ще се проведе и изложение в Москва, като и оттам се очакват положителни новини за зимния туризъм.
Японският пазар тази година се развива много добре, като има 20% ръст на туристите от там, отново по думите на зам.-министър Иво Маринов. Освен това много добре вървят и записванията от Корея, а успоредно с това от 13 до 15 ноември е изложението в Шанхай, където България ще бъде представена, като туристическа дестинация.
Летен сезон
Анализите за изминалия летен сезон показват, че е имало значителен ръст на туристите от Украйна, Молдова, Беларус и Казахстан. С 40% е нараснал броят на украинските туристи в България тази година, съобщи българският посланик в Украйна Красимир Минчев. По думите му - отношенията в туристическия сектор са много активни. Всяка година броят на туристите, които идват в България, нараства с около 20% до 40%.
Общо за четирите летни месеца от юли до септември, ръстът на туристи спрямо същия период на миналата година е 5%, като в същия обем е и ръстът на приходите от международен туризъм без транзита. Най-много харчат руските туристи извън пакета. По мнение на Иво Маринов проблемите с туроператорите, които създадоха дискомфорт на руските туристи категорично няма да се отразят за следващия летен сезон, нито пък да има спад на посетителите. Той припомни, че в Русия са били открити 16 изнесени визови центъра, като от тези градове е имало и чартъри.
Заместник-министър Иво Маринов посочи, че българското правителство работи много в посока популяризиране на културно-историческите забележителности, както и на спа и балнеотуризма. Въпреки това обаче това не е бърз процес, а такъв, който изисква много време. Той допълни, че доказателство за това, че спа туризмът се развива добре е фактът, че догодина Поморие ще бъде домакин на Конгреса на Европейската спа асоциация, което се случва за първи път в Европа./Агенция „Фокус”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048