EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10% ръст на обявите за работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10% ръст на обявите за работа

mail13:07 | 12.04.2021прегледи 1066 коментарикоментари 0


Въпреки затварянето през март, броят на обявите за работа е нараснал с 10%, показва проучване на кариерния сайт JobTiger. Данните показват още, че положителната тенденция се наблюдава във всички сектори.

През март 2020 г., когато беше въведено извънредното положение и първият локдаун, пазарът на труда беше сериозно засегнат. Тогава обявите за работа намаляват драстично, показват данните.

Сега обаче те не само, че не намаляват, но се отчита ръст от 10 процента спрямо миналия месец и цели 117 процента спрямо март 2020 г., обяснява Християн Петков, оперативен мениджър в JobTiger.

„Всъщност в трите месеца на 2021 година всеки един от месеците наблюдаваме един ръст на обявите, като за момента не можем да кажем, че има ръст на икономиката като цяло и има по-голямо предлагане на работа, а по-скоро едно стабилно оздравяване на пазара на труда и възстановяване на нивата преди навлизането на коронакризата през миналата година“.

В почти всички сфери има макар и малък ръст на обявите за работа като най-голям се отчита в сектор „Строителство“ с 22 процента спрямо февруари.

„Единствено сектор „Хотелиерство, ресторантьорство и туризъм“ остава непроменен в сравнение с февруари месец“, посочи Християн Петков и  отчете още, че секторите с най-голям брой възможности за работа остават „Търговия и продажби“, „Производство“ и „Информационни технологии“./БНР


Тагове: работа, обяви
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg