EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

+10% ръст на заплатите в здравните инспекции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+10% ръст на заплатите в здравните инспекции

mail20:05 | 21.10.2019прегледи 1195 коментарикоментари 0


Пред журналисти в Русе здравният министър Кирил Ананиев коментира, че през 2020 г. се предвижда 10% увеличение на възнагражденията на работещите в регионалните здравни инспекции. Увеличение имаше и в началото на настоящата година, което показва, че провежданата от министерството политиката по отношение на териториалните здравни инспекции е трайна, допълни здравният министър.

С близо 600 хил. лв., предоставени от Министерството на здравеопазването, университетската болница „Канев“ в Русе е закупила 22 хемодиализни апарати, водоочистваща система, 8 специализирани стола и 16 електрически легла. Още 500 хил. лв. за ремонт на „Диализното отделение“ са осигурени от фондация „Игнат Канев“. Отделението притежава III-то ниво на компетентност, разполага с 24 диализни поста и обслужва 143 пациенти от област Русе и съседните области. Това стана ясно по време на официалното откриване на разширеното и ремонтирано Отделение „Диализно лечение“ към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“.

В рамките на събитието здравният министър Кирил Ананиев отбеляза, че модернизирането на хемодиализните центрове в цялата страна е хоризонтална политика на ръководството на министерството. „През 2018 г. правителството отпусна средства в размер на 8,1 млн. лв., от които около 5 млн. лв. бяха предоставени на 29 хемодиализни структури на територията на цялата страна за извършване на ремонтни дейности и закупуване на хемодиализна техника и оборудване, в това число хемодиализни апарати, легла за хемодиализа и водоочистващи системи“, заяви министърът. Само за последните две години МЗ е инвестирало в русенската болница целеви средства в размер на близо един милион лева. Той беше категоричен, че държавата ще продължи да инвестира в държавните болници, които трябва да бъдат конкурентоспособни на останалите лечебни заведения и да осигуряват качествена и навременна медицинска помощ на българските граждани.

Министър Ананиев се обърна с благодарност към г-н Игнат Канев за направеното от него дарение за лечебното заведение и посочи: „Този значителен финансов ресурс даде възможност разширението и ремонтът на диализното отделение да станат факт. Високо оценявам тази постъпка, която е поредното свидетелство за неподправената хуманност на един родолюбив българин“. Ананиев подчерта, че чрез модернизирането на Отделение „Диализно лечение“ ще се подобрят медицинските грижи за болните с остра и терминална хронична бъбречна недостатъчност от региона./МЗ

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg