EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 общини с награди от МОСВ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 общини с награди от МОСВ

mail15:15 | 17.10.2012прегледи 502 коментарикоментари 0


В рамките на Националната кампания „Зелена България” за втора поредна година МОСВ отличи общините, които проявяват най-голяма активност в изпълнението на проектите си по Оперативна програма „Околна среда”. Церемонията се проведе по време на Осмата годишна среща на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ в Пловдив.
Наградени бяха 10 общини в шест категории.
В категорията „Най-добро партньорство между общините в регионалното сдружение за управление на отпадъците по ОПОС” беше отличена община Никопол в партньорство с общините Левски, Белене, Свищов и Павликени.
На община Исперих беше присъдена награда за „най-добре подготвено проектно предложение, представено за оценка”. А за „най-бързо преминал през оценка” наградата беше връчена на община Стара Загора за интегрирания воден проект на града.
Община Габрово грабна приза за „най-оригинално популяризиране на ОПОС”. При получаване на наградата представителят на общината сподели, че освен негативите, които общината търпи по време на изпълнението на проекта - разкопаните улици, се обръща внимание и на положителните ефекти и трайните резултати от реализацията му.
Кметовете на общините Вълчи дол и Попово приеха подготвените за тях грамоти и почетни монети. Двете общини бяха наградени за „най-добро управление на проект”.
Последната номинация – наградата за кураж, беше присъдена на общините Пирдоп, Провадия и Момчилград за смелостта им да обявят и проведат предварително обществените си поръчки, преди да бъдат сключени договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
В обръщението си към кметовете заместник-министър Ивелина Василева отчете факта, че изпълнението на проектите е едно сериозно предизвикателство пред общините, но и доказателство за градивно сътрудничество между администрацията и местната власт. „Проектите нямат цвят - те са национални проекти” - подчерта заместник-министър Василева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg