EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 млрд.евро коства дигиталното пиратство в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 млрд.евро коства дигиталното пиратство в ЕС

mail17:57 | 17.03.2010прегледи 907 коментарикоментари 0


Европейците са свалили от интернет пиратска музика, филми, телевизионни програми и софтуер на стойност 10 милиарда евро през 2008 година, сочи изследване на Международната търговска камара, цитирано от Асошиейтед прес.
В доклада си организацията посочва, че до 2015 г. дигиталното пиратство може да се разрасне и да причини на медийния и развлекателния бранш загуби на приходи от продажби на дребно за 240 милиарда евро и на 1,2 милиона работни места.
"За нас понятието "споделяне на файлове" е друга дума за кражба", заяви пред медиите Анете Халанд, президент на Международната федерация на актьорите.
Тийнейджърите често споделят музика и филми до приятелите си без да осъзнават, че споделят незаконно материали, които са защитени от законите за авторското право, посочва ръководителят на синдикат, представляващ служителите в медийни компании.
"Трябва да образовате младите хора", допълва той. Представителите на засегнатите браншове не посочват какви мерки могат да бъдат взети срещу разрастващото се интернет пиратство, отбелязвайки, че просто искат хората да са наясно с мащаба на проблема.
Според доклада над 14 милиона души в Европейския съюз работят в творчески сектори като телевизия, издателски бизнес и радио, а през 2008 г. заради дигиталното пиратство са били загубени над 185 000 работни места.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg