EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 млрд. евро ще струва АЕЦ Белене

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 млрд. евро ще струва АЕЦ Белене

mail18:03 | 03.08.2009прегледи 737 коментарикоментари 1


Около 10 млрд. eвро е сметката, която ще плати българският данъкоплатец за АЕЦ Белене, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Анализът му показва, че предишният кабинет е работил непрозрачно по проекта, без идея как тези пари ще се връщат на държавата.
Министър Трайков е направил преглед на повечето проекти и договорите по тях.
По проекта „Белене" предходното правителство е работило „на парче". Трайков тепърва ще търси отговор на въпросите доколко изобщо е нужна централата и колко трябва да струва токът от нея, за да е рентабилна. Министърът съобщи, че в договорите няма ясно посочени неустойки в случай че проектът бъде замразен.


 
Коментари
 
atanas - 16-12-2010 г. 06:42:37

Още от самото начало на този грандомански строеж беше ясно че е заробващ и икономически необоснован, също като Кремиковци, Радомир, Русе, Дебелт, ДЗУ-Стара Загора, ЗИТ -София и всички останали малоумни комунистически строежи от този сорт без никаква икономическа обосновка за суровини, пазари и квалифицирана работна ръка. Заводи построени не в интерес на България, а за да се впишем в онази смешна организация - СИВ и благодарение на тези безумия, все още не можем да се измъкнем от блатото на бедността, допълнително натикани и от "голямия шлем" на Гоце и тройната коалиция. Този строеж е в изключителна изгода само на Русия, както и петролопровода Бургас-Александрополу.И Бойко Борисов да не говори глупости от сорта колко много били построили по времето на онзи полуграмотен селяндур от Правец - Т.Ж. Дано този път управленците се вслушат в гласът на разума и да помислят преди всичко за интересите на България. Иначе много поколения ще плащат за поредното безумие, както и сега п Коментирай

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg