EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 млрд.лв. струва пътят Видин-Ботевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млрд.лв. струва пътят Видин-Ботевград

mail16:15 | 07.10.2020прегледи 719 коментарикоментари 0


Над 1 млрд. лв. ще струва изграждането на близо 66 километра от новия първокласен скоростен път между Видин и Ботевград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Цената на поръчката, която ще се изпълнява от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД включва проектиране и строителство. Така всеки километър от скоростното трасе ще струва малко над 15 млн. лв.

Фирмата, която е сто процента собственост на регионалното министерство, ще проектира и изгражда участъка между пътен възел „Макреш“ и обходният път на Монтана.

Срокът за изпълнение на 5-те отсечки, на които е разделено трасето е различен – между две години и четири месеца и две години и осем месеца. На пътя ще бъдат изградени общо 16 моста, надлези, пътни възли, водоскоци и крайпътни площадщи за с места за паркиране, тоалетни и осветление.

На 19 август 2020 г. правителството осигури 379 млн. лв. допълнително по бюджета на строителното министерство като първи транш от средствата, необходими за построяване на пътя. По 5-те отсечки, на което е разделен близо 66-километровият участък, ще се работи едновременно, за да се ускори изпълнението на поръчката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg