EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 млн.нови работни места в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млн.нови работни места в ЕС

mail18:15 | 14.04.2011прегледи 1136 коментарикоментари 0


През 2011 година в Европа да бъдат създадени почти 1 млн. нови работни места, като най-висок ръст на заетостта планират работодателите в Полша, Люксембург, Литва, Финландия, Холандия, Германия и Белгия. Това са очакванията на бизнеса, според редовния доклад „Икономически перспективи – пролет `2011” (Еconomic outlook - spring 2011) на BUSINESSEUROPE . На база 34 критерии, обхващащи производителността на труда, инвестициите, търговията, заетостта, фискалната устойчивост и финансовата стабилност, BUSINESSEUROPE формира индекс, чрез който разделя страните от ЕС в две групи:
-Страни, над средното за ЕС равнище: Австрия, България, Чешката република, Дания, Естония, Финландия, Германия, Люксембург, Холандия, Полша, Словения и Швеция;
-Страни под средното за ЕС равнище: Белгия, Кипър, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия, Испания, Обединено кралство.
„Възстановяването на Европа все още е неравномерно, което създава известни икономически дисбаланси. Това е остро политическо предизвикателство пред държавите-членки, които са натрупали големи дефицити по текущите си сметки преди кризата”, се казва в анализа. „Очаква се събитията в Япония и Северна Африка да имат ограничено влияние върху икономическия растеж на ЕС през тази година, въпреки че е налице трайно влошаване на веригите за доставки, така че е трудно да се прецени реалното състояние и перспективите пред стоковите и финансовите пазари”, се казва още в доклада. Като основни рискови фактори пред икономическия растеж в ЕС, BUSINESSEUROPE посочва: цените на петрола, състоянието на публичните финанси, натискът върху трудовите възнаграждения и финансовата нестабилност на пазарите.
Ключов фактор за подобряване на конкурентоспособността е модернизирането на механизмите за договаряне на работните заплати, придружено с пазарни реформи, насочени към по-голяма гъвкавост и сигурност на пазара на труда, повишаване на мобилността и уменията на трудовия ресурс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg