EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 млн.евро шведска субсидия за мода

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млн.евро шведска субсидия за мода

mail14:31 | 28.08.2015прегледи 1719 коментарикоментари 0


Фондация H&M Conscious Foundation стартира първата по рода си инициатива Global Change Award, отправяйки еднo от най-големите предизвикателства в света за развитие на иновации и анонсирайки първата подобна инициатива в модната индустрия. Чрез провокиране на зелени и новаторски идеи, предизвикателството цели да защитава природните ресурси на планетата чрез затваряне производствения цикъл на модата.
Пет победители, избрани от експертно жури, ще си разделят субсидия от 1 милион евро и ще получат достъп до специален генератор на иновации. Хора от цял свят ще имат възможността да оценят кандидатурите и да разпределят половината от общата субсидия чрез онлайн гласуване. Резултатът ще бъде представен на тържествена церемония по награждаването в Стокхолм през февруари 2016.
„Въпросът в модата вече не е „Кое е новото черно?“, а „Какви иновативни идеи могат да спомогнат за затварянето на производствения цикъл?“. Конкурсът търси идеи, които ще защитават природните ресурси на Земята, и аз изключително много се вълнувам да бъдa част от него”, споделя Ребека Ърли, професор по Устойчив текстил и Моден дизайн в University of the Arts London, както и директор на изследователския център за текстил към същия университет и член на журито на Global Change Award.
Фондацията е финансирана от семейството на Стефан Першон – създател и основен собственик на шведската модна компания H&M.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg