EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

1 г. BHTC България: равносметката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 г. BHTC България: равносметката

mail14:11 | 06.06.2016прегледи 959 коментарикоментари 0


Преди малко повече от година, на 23 май 2015 г., BHTC направи официалното си откриване на българския пазар. У нас немската фирма изгради предприятие, което произвежда панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Към него е създаден развоен център за иновации, един от петте световни центрове на компанията. Съоръжението, което е на практика първият завод в Икономическа зона „София-Божурище“, е на стойност около 60 млн. лв. В тази връзка BHTC получи сертификат за инвеститор "Клас А". Сред клиентите на компанията са почти всички големи автомобилни производители - Daimler, BMW, Audi, Volkswagen Group, Volvo, Renault, а в областта на товарните автомобили MAN, Volvo, Scania.

Каква е равносметката за изтеклата динамична година?

Генералният мениджър на компанията за България Мартин Ниланд обобщава: „Създадохме над 200 работни места, получихме признание като инвеститор и спомогнахме за разрастването и развитието на процъфтяващия автомобилен сектор в страната. Заедно с това разгърнахме комплексна програма за човешките ресурси в компанията, подпомагаме различни дейности на Община Божурище и развиваме благотворителни каузи. С други думи, годината беше наситена откъм събития и усилия, които поставиха едно добро начало тук, в България, с което наистина се гордеем.“

В относително кратък срок BHTC България се наложи като сериозен работодател. В чисто количествен план откритите места са 200, но особено важно е, че повече от 70 висококвалифицирани служители работят за развойния център на компанията, както и в производството. За да си осигури компетентен персонал, BHTC поддържа регулярни контакти и провежда срещи със студенти и академични ръководства на техническите университети в София, Габрово и Русе. Важен аспект в дейността й е непрекъснато разширяващата се социална политика на компанията. Така от самото начало компанията дава приоритет на хората като най-ценния си капитал.

Наред с това в своята първа година у нас BHTC България постави началото на партньорски отношения с Община Божурище, която вече оцени потенциала на инвеститора за намаляване на безработицата в района. Компанията подпомага местната детска градина и спонсорира изграждането на волейболно игрище на територията на общината.

През изминалата година след официалния си старт в България BHTC получи престижни отличия за своята дейност. Компанията спечели първо място в категория „Голямо предприятие“ в „Наградите на германската икономика“ за 2015 г. и второ място в категорията „Инвеститор на 2015 година“ в ежегодната класация на Българската агенция за инвестиции.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg