EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 654 свободни места на трудовите борси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 654 свободни места на трудовите борси

mail11:04 | 10.10.2022прегледи 473 коментарикоментари 0


1 654 свободни работни места представиха 256 работодатели на 27 трудови борси, организирани от Агенция по заетостта през септември. Участваха 1 876 търсещи работа лица, проявили интерес към директните срещи с бизнеса, включително и украински граждани. Агенция по заетостта проведе трудовите борси в градовете Тервел, Дулово, Нова Загора, Първомай, Червен бряг, Велики Преслав, Свищов, Сандански, Златоград, Бяла Слатина, Благоевград, Търговище, Вълчи дол, Хасково, Пирдоп, Стара Загора, Враца, Перник, Троян, Димитровград, Ловеч, Стамболийски, Ихтиман, София, Монтана, Видин и Кърджали.

Една специализирана младежка трудова борса организира през септември бюрото по труда в Троян. В срещата се включиха 7 работодатели, които обявиха 10 свободни работни места. Набират се работници за длъжности най-вече в сферата на производството като машинни оператори за шиене и плетене, продавач-консултанти, готвачи и др. 32 търсещи работа присъстваха, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

Специализирана трудова борса в сферата на образованието пък организира през месеца бюрото по труда в Дулово. На срещата 9 работодатели се включиха в събитието, за да се запознаят със свободните квалифицирани кадри и обявиха 5 свободни работни места в сферата на образованието. 20 бяха търсещите работа, които проявиха интерес към свободните позиции. На място те проведоха разговори с работодателите и коментираха възможностите, както и сроковете за кандидатстване. 

През септември се проведе и една специализирана трудова борса в сферата на селското стопанство. Бюрото по труда във Вълчи дол бе неин домакин. На поканата на организаторите се отзоваха 10 работодатели, които представиха в аванс дейността си, свързана с предстоящия селскостопански сезон и обявиха 4 свободни работни места. Бизнесът търси за своите нужди шофьор на товарен автомобил над 12 тона, оператор в мандра, тракторист и комбайнер. 24 търсещи работа беседваха с работодателите и се запознаха лично с техните изисквания. 

Две специализирани трудови борси за продължително безработни лица и лица над 50 години организираха през септември бюрата по труда в Търговище и Ихтиман. В срещите се включиха 12 работодатели, които обявиха 66 свободни работни места в сферите на хранително-вкусовата промишленост и търговията с храни на едро и дребно, производството на водни отоплителни инсталации, продажбата на стоки от собствено производство, откриването и експлоатацията на ресторанти, кафе-аперитиви и заведения за бързо хранене, производството на керамични изделия и др. 111 търсещи работа присъстваха и се запознаха с предлаганите от бизнеса условия на работа. 

Двадесет и две бяха общите трудови борси през септември, които се проведоха в градовете Тервел, Нова Загора, Първомай, Червен бряг, Велики Преслав, Свищов, Сандански, Златоград, Бяла Слатина, Благоевград, Хасково, Пирдоп, Стара Загора, Враца, Перник, Димитровград, Ловеч, „Родопи” – гр. Пловдив, „Сердика” – гр. София, Монтана, Видин и Кърджали. 218 представители на бизнеса обявиха 1 569 свободни работни места. Набират се работници и служители с различна квалификация – от учители, икономисти, инженери, технолози, кредитни консултанти, администратори в хотели, снабдители, супервайзъри в магазини, лаборанти и др. до най-разнообразни длъжности в производството, услугите и селското стопанство като машинен оператор в производството на пластмасови изделия, отчетници, работници за консервиране на плодове и зеленчуци, заготвители на билки, машинни оператори в шивашкото производство, гладачи, машинни оператори на хлебни изделия, шлосери, механици, електрокаристи, мотокаристи, електротехници, шофьори на товарни автомобили, автомонтьори, сервитьори, помощник-готвачи, бармани и др. 1 689 търсещи работа присъстваха, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

През октомври 2022 г. Агенцията по заетостта планира да проведе 22 трудови борси в страната. Подробен график на срещите може да бъде намерен тук

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160