EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 100 км пътища се строят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 100 км пътища се строят

mail07:30 | 14.12.2013прегледи 1255 коментарикоментари 0


Реално в момента се изграждат пътища с обща дължина над 1 100 км, на финансова стойност над 1,5 млрд. лв., каза регионалният министър Десислава Терзиева.
„Изграждането на магистралите и скоростните пътища остава приоритет, но вече се обръща специално внимание на пътищата от втори и трети клас.”, уточни тя, представяйки отчета си за 2013 година.
Продължава изграждането на АМ „Марица“ и АМ „Струма“ – лот 4, Сандански-Кулата, както и на магистралните участъци, които са стартирани това лято: лот 2 Дупница-Благоевград от АМ „Струма” и участъка Шумен-Белокопитово от АМ „Хемус“. Сметката показва, че в момента се изграждат близо 113 км автомагистрали, обобщи Терзиева.
Със средства от ОП „Транспорт“ продължава изграждането на обходните пътища на Враца, Габрово и Монтана, както и на Западната дъга на Софийския околовръстен път. Завършва изграждането на обекта Кърджали-Подкова. През януари предстои пускането на движението по новия пътен участък.
По ОП „Регионално развитие“ стартира изпълнението на 4 проекта, които включват рехабилитацията на 65,2 км третокласна пътна инфраструктура в областите Добрич, Велико Търново, Търговище и Ямбол.
По програмите за Регионално развитие и Трансгранично сътрудничество през последните 6 месеца е завършила рехабилитацията на 256 км републиканска инфраструктура.
По „Транзитни пътища V“ завърши рехабилитацията на 351 км пътна мрежа, като през следващата година ще продължи рехабилитацията на около 500 км.
Продължава активната работа за подготовка на проекта за ЛОТ 3 на АМ „Струма“. Стартирана е обществената поръчка за геоложки проучвания в зоните на тунелите в Кресненското дефиле и при с. Железница.
По отношение на АМ „Хемус“ в момента приключва актуализацията на предпроектните проучвания. Стартира търгът за проектиране на 60-те км от Ябланица до връзката Плевен-Ловеч и за изготвяне на доклад по ОВОС. Срокът за двете дейности е по 1 година.

Подготвена е програма за ремонт на най-натоварените и в най-лошо състояние второкласни и третокласни пътища, които ще се финансират от републиканския бюджет. В програмата са включени 700 км.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162