EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

0.5 млн.лв. за преобразяване на В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

0.5 млн.лв. за преобразяване на В.Търново

mail15:30 | 26.09.2012прегледи 474 коментарикоментари 0


Община Велико Търново представи бъдещата визия на града по проект „Разработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие в обхвата на три зони в гр. Велико Търново”. Общата стойност на проекта е 499 500 лв., от които 424 575 лв. са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие.
Постигането на бъдещата визия на Велико Търново ще се осъществи посредством 3 определени зони за въздействие като целта е изравняване на стандарта и качеството на живот между всички структурни единици на града. Обхватът на зоните е определен с Решение №346 на Общинския съвет на 13.09.2012г.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие ще обхваща 3 зони за въздействие:
Зона с преобладаващ социален характер
Обхват: ж.к. „Бузлуджа”, ж.к. „Зона В”, ж.к. „Чолаковци”
Представлява градска територия с преобладаващи жилищни функции. Интегрираността на тази зона обхваща проблемите на обитаването, отчитайки комплексното състояние на жилищната среда. Това включва: степен на изграденост, състояние на техническата и социална инфраструктура, качества на жизнената среда.

Зона с потенциал за икономическо развитие
Обхват: Западна промишлена зона, Обслужващата зона северно от ж.к. „Бузлуджа”, Промишлената зона южно от ул. „Магистрална” . Това е зона с преобладаващо предназначение за производствени и други бизнес дейности

Зона на публични функции с висока обществена значимост
Обхват: Старата централна част на гр. Велико Търново, кв. „Варуша”, хълм „Царевец”
Включва централната градска част: пешеходни зони; зони с преобладаващ брой сгради с административни и обществени функции или недвижими културни ценности; други зони с налична или възможна концентрация на функции с публичен характер и висока обществена значимост.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg