EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

0.5 млн. туристи в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

0.5 млн. туристи в София

mail10:40 | 28.09.2016прегледи 566 коментарикоментари 0


Общо 553 хиляди туристи са посетили София през първите седем месеца на годината. Това е ръст от над 8,6 процента съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на откриването на Първата среща на кметовете на столици от Централна и Източна Европа и Китай "16 плюс 1" "София - пресечна точка на нови възможности".
Във форума ще участват кметът на Белград - Синиша Мали, на Сараево - Иво Комшич, на Скопие - Коце Траяновски, на Талин - Таави Аас, и председателят на Народния конгрес на Пекин Ду Дъйн.
Домакин на срещата е кметът на София Йорданка Фандъкова.
Министър Ангелкова съобщи, че по данни на Свободния туристически барометър в страните, участващи във форума, туристическите посещения са над 144 милиона и са генерирали приходи 162 млрд. долара. През миналата година София е посетена от 916 хиляди туристи, а приходите от нощувки са 116 млн. лв., каза министърът. По думите й 2016 г. се очертава рекордна за българския туризъм като само за първите седем месеца страната ни е посетена от над 4,5 млн. чуждестранни туристи.
За да могат туристите да останат по-дълго у нас разработихме заедно със Столичната община осем културноисторически дестинации за София с интерактивни карти към тях, които ще бъдат публикувани на сайта на министерството, каза Ангелкова.
Тя информира, че в края на тази година София ще е домакин на Първия международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, който се организира съвместно със Световната организация по туризъм.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg